L’OFICI DEL PERIODISTA

L’OFICI DEL PERIODISTA

El passat 24 d’abril, els alumnes de l’Aula varem anar a fer la classe quinzenal a la UAB, concretament a la facultat de Ciències de la Comunicació, fet que ens va il.lusionar molt a tots, ja que per alguns era la primera vegada que anaven a la universitat. Allà ens van rebre la Degana de la facultat Mª José Recoder, la Coordinadora dels màsters, l’Anna i el nostre conferenciant en Santiago Tejedor.
Després d’unes llargues paraules de benvinguda a càrrec de la Degana, el nostre conferenciant en Tejedor ens va fer una xerrada sobre el periodisme actual.
Seguidament ens vam dirigir als estudis radiofònics de la facultat i allà vam participar en l’edició d’un programa de ràdio, conduït per estudiants estrangers que estan realitzant actualment un màster a l’Autónoma.

Aquest programa consistia en saber quin nivell teniem de coneixements de paraules que es fan servir actualment a les xarxes socials i a internet, i també la nostra opinió sobre la tecnologia actual.

Va ser una tarda molt entretinguda i amena, pel fet de poder viure en viu i en directe com es realitza un programa de ràdio i com són les seves instal.lacions.

Varem realitzar varis jocs, un consistia en endevinar si eren noticies falses “Fake news” o no, i l’altre si coneixíem el significat de certes paraules angleses que s’utilitzen actualment en les xarxes socials.

Quines són algunes d’aquestes paraules, quin significat tenen?
Posem-nos al dia:

“Stalker” (assetjador o curiós): és una persona que vigila o espia, mitjançant internet, sobretot utilitzant les xarxes socials.

“Follow” “Unfollow”: seguir o deixar de seguir a algú a les xarxes.

Fer un”match” : és donar un like (m’agrada) a les persones que t’agraden i quan ella o ell et donguin un like sense saber que tu li vas donar, fas match i se’t obre un xat.

“Unboxing”: significa literalment “desempaquetat”. Quan vegis aquesta paraula en un vídeo de YouTube, es refereix a que el youtuber està treient algun producte del seu packaging per veure el que conté i així ensenyar-ho al públic.

“Meme”: Es la utilització d’un dibuix, imatge , gif o video per a recrear visualment els sentiments o situacions que les persones viuen en la seva vida diària, que generalement són de tall humorístic i que es comparteix viralment en llocs webs o xarxes socials.

“Fake news” : Noticies falses que estan escrites i es publiquen amb la intenció d’engany o a fi de danyar una agència, entitat o persona, i/o guanyar econòmicament o políticament, sovint utilitzant un titular sensacionalista, deshonest o definitivament fabricat per augmentar el nombre de lectors, compartir en línia i fer clic a internet. (Vikipedia.org).

Sense comentaris

Publicar un comentari

Top